Scifi, fantasia yms. elokuvista useimmat vanhenevat todella nopeasti. Johtunee paljolti siitä että ne ovat aikansa lapsia, kertovat eniten ympäröivästä todellisuudesta kuin menneisyydesta, puhumattakaan tulevaisuudesta? 
60-luvun scifileffat näyttävät 60-luvulta koska ihmiset näyttävät 60-lukulaisilta.
Poikkeuksiakin on kuten esim. Dreyerin Jeanne D'Arc joka on jo liki 90-vuotias ja näyttää edelleen ajattomalta.

Mitä tämän päivän amerikasta kertoo esim. Walking Dead? Samannimisen sarjakuvan siistitty versio jonka vahva perusidea on kestänyt jo 6tta kautta c-luokan näyttelijät, välillä Dallasiksi jumahtavan kerronnan ja jopa Fox kanavan raivostuttavan tekopirteät juontajat. (Olisiko katsojapalaute saanut kanavan nyttemmin poistamaan välijuonnot?)

Siviilisaatio on romahtanut (Rickyn vauvan perusteella n. 3-4 vuotta sitten), ja osa ihmisistä on muuttunut lihaa syöviksi öriseviksi zombeiksi. Ihmisinä pysyneistä osa on pahiksia ja osa hyviksiä.

Ainakin sarja kertoo että aseita on helposti saatavilla, vaikka niitä ei ole valmistettu enää vuosiin. Ammuksiakaan ei tarvitse säästellä muuten kuin silloin kun on tarve olla hiljaa. Niitä ei tarvitse sen kummemmin etsiä. Kaikkea löytyy, pistooleista sinkoihin. Tankkejakin on nähty. 
Ja bensaa riittää; tankki kuluttaa satoja litroja tunnissa. Myöskään ei tarvita pienikulutuksisia japanilais/eurooppalaisia autoja. Niinpä ruokaa/aseita/lääkkeitä etsiessä tyhjentyneestä maailmasta, leveästi autoilla se tehdään. Joskus loppuu bensa, tai jumitutaan niin että joudutaan tietenkin zombilauman ympäröimäksi. Hiljentyneessä maailmassa tietä pitkin tulevan auton kuulee kilometrien päähän, joten pahisten on myös helppo väijyä hyviksiä. Yksi moottoripyörä sentään on.
Eli amerikassa ei taida olla aikuisille polkupyöriä? Maastopyörällä olisi kätevän hiljaista matkata, eikä tarvitsi olla teiden varassa, löytäisi syrjäisiä maatiloja ja turvapaikkoja. 

Kolmisen vuotta siviilisaation romahtamisen jälkeen jäljellejääneet näyttävän syövän pääasiassa purkkiruokaa. Oluttakin juodaan rennosti suoraan pullosta. Se kertoo joko siitä että amerikan olut ei väljähdy vaikkei sitä säilytettäisi kylmässä. Tai sitten siitä että se on jo alkujaan niin vetistä että eroa ei huomaa.
Yhteiskunta on tuhoutunut mutta luonto ei. Kertooko sarja siis sen että amerikassa ei tiedetä että villikasvejakin voi syödä? Luulisi että kävisi ihan vaihtelusta purkkiruuan sijaan. Ja etenkin jos tiedetään että pakkohan purkkiruuan on jossain vaiheessa loputtava? Vai onko sittenkään?

Kuvassa syvästi uskonnollisen maanviljelijä Hershellin miete, hänen yrittäessään torjua maatilalleen vyöryvää zombielaumaa.
WD.jpg